JELOVNIK
Doručak
-
POTOČARSKI KAČAMAK 640,00
Kačamak od domaćeg kukuruznog potočarskog brašna uz sjenički sir, mladi kajmak i hrskavu slaninu od mangulice.
-
KAJGANA SA KOBASICOM 660,00
Roštiljska kobasica sa kremastim jajima uz sjenički sir i domaći paradajz.
-
SEOSKI DORUČAK 660,00
Runo pravljeno burek testo uz paštetu od čvaraka, njegušku pršutu, sjenički sir i domaći paradajz.
-
DOMAĆE PRŽENICE 740,00
Tri vrste domaćeg hleba uz mladi kajmak, ajvar i suvu banatsku pečenicu.
-
UŠTIPCI 570,00
Ručno pravijeni po izboru, slatki ili slani.
-
TRADICIONALNI DORUČAK 690,00
Pržena jaja na oko uz sjenički sir, suvi vrat, sremski kulen i domaći paradajz.
-
POŠIRANA JAJA 730,00
Poširana jaja na integralnom hlebu uz suvu pečenicu, paradajiz, mix zelenih salata i holandez sos.
-
ZLATIBORSKI SENDVIČ 690,00
Domaći somun sa mladim kajmakom, njeguškom pršutom, kuvanim jajetom, salatom i paradajizom.
-
ZDRAVI DORUČAK SA ACAI BERI BOBICAMA 690,00
Ovseno-ječmena kaša u mleku, sa svežim sezonskim voćem i acaiberi bobicama.
Predjela
-
Banatska selekcija suhomesnatog za 2 osobe 1800,00
Kulen u kati, fruškogorska kobasica sa biberom, dimljeni vrat, sv. Pečenica, bela kobasica banatska pršuta, apetisani, kandirano voće, masline
-
Selekcija suhomesnatog sa juga Srbije za dve osobe 2490,00
Njeguška pršuta, ovčija pršuta, pirotska peglana kobasica, slanina od mangulice govedja pršuta, kulen od mangulice, apetisani, kandirano voće, masline
-
Selekcija domaćih sireva za 2 osobe 1770,00
Pirotski kačkavalj mešanac, pirotski parmesan, pljevaljski sir, rolovani kačkavalj mladi staroplaninski sir, mladi kajmak, apetisani, kandirano voće, masline
-
Premium selekcija sireva za 2 osobe 2690,00
Dimljena rikota u maslinovom ulju, Pecorino Sardo, parmezan 36m, tvrdi sir od ovčijeg mleka odležao u Barolo vinu, tvrdi sir od ovčijeg i kravljeg mleka odležao u viskiju i jemenom sladu, apetisani, kandirano voće, masline
-
Tradicionalna zakuska za 2 - 4 osobe 4900,00
Njeguška pršuta, dimljeni vrat, kulen, sremska kobasica, sjenički sir, pirotski kačkavalj, kajmak ajvar, gibanica, proja sa sirom, čvarci, apetisani, kandirano voće, masline
-
Tatar biftek sa čvarcima i tartufima za 2 osobe 2450,00
Odležali buftek seckan na kockice uz sedam začina, aceto perlama, čvarcima hrskavom slaninom od mangulice, uljem od peršuna, vlašca i klicama
-
Domaće paštete iz naše kuhinje 1100,00
Paštete pravljene od domaćih sastojaka, juneća od bifteka, svinjska od čvaraka i pileća od filea sa začinima, prepečenim hlebom i voćnim džemovima
-
Biftek carpaco sa starenim aćetom 1570,00
Teleći biftek na mixu salata sa dresinzima, pirotskim parmezanom, sušenim paradajizom, starenim aćetom i začinima
-
Ruska salata 490,00
Domaćinska slavska salata sa povrćem, piletinom, kačkavaljem i majonezom spremana na poseban nacin
Topla predjela
-
Njeguške urme 710,00
Urme punjene orahom i zamotane u njegušku pršutu i blago zapečene na hrskavoj salati sa medom i citrusima
-
Pirotski reskavac sa lešnicima 970,00
Grilovani pirotski kačkavlj reskavac sa grilovanom breskvom na prepečenom aromatizovanom hlebu sa karamelizovanim lešnicima i gelovima
-
Domaća gibanica sa kiselim mlekom 890,00
Spremana sa domaćim korama, jajima, pljevaljskim sirom i mladim kajmakom, zapečena na naš način
-
Potočarska proja 470,00
Od domaćeg kukuruzon potočarskog brašna se prave dve vrste proje, sa pljevaljskim sirom i sa čvarcima služi se uz domaći ajvar i mladi kajmak
-
AUTENTIČNE POHOVANE PAPRIKE 580,00
Domaća pečena paprika punjena sjeničkim sirom i jajima, panirana u aromatičnim prezlama uz salatu i sos
-
Staroplaninski grilovani đubek 1140,00
Grilovani sir na specijalan nacin na hrskavom povrću i salati sa sosom od pečene paprike i suvih sljiva
-
ŠUMSKE PEČURKE NA ŽARU 960,00
Sezonske grilovane pečurke sa kajmakom na miksu salata
-
Tradicija Ražnjići 1190,00
Suve šijive i suve kajsije punjene sarskim kozijim sirom i zamotane u slaninu od mangulice i grilovani uz sos
-
Šarski sir u pistaćima 1390,00
Koziji sir sa Šar planine paniran u pistaćima na mixu salata sa pikantnim sosom od cvekle
-
Zapečeni prebranac 490,00
Domaći pasulj Tetovac spreman po starom receptu i zapečen sa mladim kajmakom
-
Korpica hleba za 2 osobe 225,00
Domaći hlebovi sa žitaricama (više vrsta)
Lagani obroci
-
Pečena cvekla salata 570,00
Pečena cvekla na dresingu od citrusnog jogurta i meda, gorgonzola, orah, citrusni gelovi i klice
-
PILEĆA HRSKAVA SALATA 1.190,00
Pohovani pileći štapići, na miksu salata sa dresingom uz hrskavu slaninu od mangulice, čeri paradajz, masline i parmesan
-
CRVENA BIFTEK SALATA 1.470,00
Grilovani biftek na mixu salata sa dresingom, pečenom cveklom, sjeničkim sirom, maslinama, čeri paradajzom i pinjolima
-
SALATA SA GRILOVANIM SIROM I BADEMIMA 1.070,00
Grilovani sir na mixu zelenih salata sa dresingom od meda i pomorandže, maslinama čerijem, kruškom, bademima i aćetom
-
ĆUREĆA VITAMINSKA SALATA 1.240,00
Ćuretina na mixu salata sa rendanim celerom, sargarepom, jabukom, maslinama i dresingom od limuna i meda
-
LOSOS SALATA 1.470,00
Dehidrirani losos na mixu salata sa sušenim paradajizom, kaparima, maslinama, arpadžik lukom i aćetom
-
KREMASTI RIŽOTO SA ĆURETINOM 1.300,00
Grilovana ćuretina u kremastom pirinču od putera i parmezana sa bukovačom i njeguškom pršutom
-
RIŽOTO SA GAMBORIMA 1.870,00
Gambori u kremastom pirinču od paradajiza i luka
-
AROMATIČNI RIŽOTO SA BIFTEKOM I ŠAFRANOM 1.890,00
Odležali biftek sa grilovanom šparglom u puter kremi od šafrana i parmezana
-
SRPSKA KARBONARA 1.490,00
Domaći lingvini sa hrskavom slaninom u kremi od belog luka, jaja i mladog kajmaka
-
PASTA ŠEFA KUHINJE 2.900,00
Domaći lingvini sa šumskim pečurkama, grilovanim biftekom i crnim tartufima u puter kremi od parmezana 36m
Jela sa ćumura
-
ĆEVAPI NA BUREK TESTU 1.290,00
Juneći ćevapi na ručno pravljenom zapečenom burek testu uz mladi kajmak i luk
-
GURMANSKA PLJESKAVICA 1.490,00
Umešano juneće meso sa pirotskim kačkavaljem, lukom i pančetom na burek testu uz mladi kajmak, luk i Leskovačku tucanu papriku
-
PLJESKAVICA TRADICIJA 1.610,00
Juneće meso punjeno pirotskim kackavaljem, pančetom i belolučanom crvenom paprikom na burek testu sa mladim krompirima uz mladi kajmak i luk
-
LESKOVAČKI UŠTIPCI 1.410,00
Juneće meso sa pirotskim kačkavaljem, pančetom i belim lukom na zapečenom hlebu sa tucanom paprikom, mladim kajmakom i lukom
-
ROŠTILJSKA KOBASICA OD MANGULICE 1.610,00
Blago prodimijena kobasica od mangulice na domaćem prebrancu sa mladim kajmakom
-
DIMLJENA VEŠALICA 1.490,00
Vešalica od dimljenog svinjskog vrata na mladom krompiru uz urnebes i mladi kajmak
-
VLAŠKI GRILOVANI BATAK 1.270,00
Grilovani začinjeni pileći batak na autentičnoj vlaškoj salati i kriškama krompira
-
REBRA NA KAJMAKU 1.370,00
Konfitirana sv.rebra 12h zapečena na roštlju uz kriške krompira sa sosom od rena uz mladi kajmak i vlašac
Specialiteti iz Tradicije
-
BIFTEK TALJATA 2.890,00
Grilovani odležali biftek u mokrom zrenju sečen na taljatu na hrskavom povrću i pire krompiru sa tartufima uz mix salata, parmesan i aćeto kremu
-
BIFTEK TAMJANIKA ZA DVE OSOBE 5.990,00
500gr grilovanog bifteka na mladom krompiru i hrskavom povrću uz džem od paradajiza i sos od crvene Tamjanike
-
ZAPEČENE SREMSKE NJOKE 1.310,00
Domaće njoke sa cepkanom dimljenom butikcom zapečene sa dimljenim sremskim sirom
-
SOTE STROGANOV 1.670,00
Odležali biftek u kremastom sosu od pečuraka, luka, kornišona i bibera uz pirinač i pesto sos od spanaća i rukole
-
ODLEŽALI RAMSTEK 2.470,00
Ramstek odležao u mokrom zrenju 15 dana, služi se na kremastom rižotu od šafrana i sosom od cvekle
-
LOVAČKI GULAŠ IZ TRADICIJE 2.400,00
Dugo dinstana srnetina u crvenom vinu i povrću zapečena sa pirotskim kačkavaljem služi se na pireu od celera i vanile sa grilovanim šparglama
-
SRPSKA NATUR ŠNICLA 1.670,00
Šnicla od sv.sola spremana na tradicionalan način u sopstvenom sosu, služi se uz pire krompir
-
SV.BUTKICA ZA 2 OSOBE 2.700,00
Kuvana u crnom pivu 12 sati, zapečena sa podvarkom služi se uz grilovani paradajz i ren
-
TRADICIONALNA DASKA MESA ZA PET OSOBA 10.990,00
Specijalno aranžirana daska sa pet vrsta mesa, sa prilozima i sosovima
-
JUNEĆI RIBIĆ U SUPI 1.210,00
Meso kuvano u junjećoj supi 48h, služi se uz povrće i ren
-
PASTIRSKI ĐUVEČ SA ĆURETINOM 1.320,00
Suvidirana čuretina na zapečenom povrću na pastirski način
-
PUNJENA PILETINA 1.590,00
Suvidirani pileći file punjen sremskim dimljenim sirom uz hrskavo povrće i kremu od kajmaka i vlašca
-
ĆURETINA SA MLINCIMA 1.610,00
Grilovana suvidirana ćuretina na žaru, zapečena u kremastom sosu od sremskog sira sa mlincima
-
KARAĐORĐEVA ŠNICLA 1.670,00
Tradicionalno nacionalno jelo od svinjskog filea punjenog kajmakom, panirano, služi se uz pomfrit citrusne gelove i sos
-
SVINJSKI VRAT OD MANGULICE 2.190,00
Konfitirani svinjski vrat od mangulice 12h u sopstvenom sosu, služi se uz kremasti krompir pire i sušeni paradajz
-
TELETINA ISPOD SAČA 2.640,00
Mlada teletina sa Rudnika spremana na poseban način uz pekarski krompir i šargarepu
-
JAGNJEĆA BAJADERA 2.760,00
Dugo suvidirano staroplaninsko jagnje u sosu od jagnjećeg demiglasa i crvenog bibera uz mladi krompir i mladi spanać, pečat šefa kuhinje i restorana Tradicija
Riba
-
DIMLJENA PASTRMKA 1.870,00
Hadno dimljeni fileti bajnobastanske pastrmke na klasičnoj garnituri uz citrusne gelove i salsu
-
SMEDEREVSKI SMUĐ 2.120,00
Domaći fileti smuđa pečeni u papiru sa garniturom od povrća i začinima
-
BRANCIN RATATUI 1.890,00
Aromatizovani grilovani file brancina na zapečenom ratatui povrću uz salsu od citrusa
-
GRILOVANI LOSOS 2.270,00
Grilovani file losos na hrskavom povrću uz mix salatu i salsu od citrusa
-
LIGNJE NA ŽARU 1.560,00
Jadranske lignje na žaru, služe se uz dalmatinsku garnituru i salsu