JELOVNIK
Jela dana
PONEDELJAK
UTORAK
SREDA
ČETVRTAK
PETAK
SUBOTA
NEDELJA
Doručak
-
Granola 490,00
osvežavajući doručak sa jogurtom, domaćim keksom, ovsenim pahuljicama i svežim voćem
-
Poširana jaja sa šunkom 490,00
Poširana jaja na integralnom hlebu uz sos šefa kuhinje sa šunkom
-
Sendvič sa piletinom 510,00
domaća lepinja sa pohovanom piletinom, cezar dresingom i salatom
-
Omlet sa povrćem 530,00
Omlet sa povrćem - jaja, paprike, paradajz, šargarepa, tikvice, sir pirotski
-
Zdravi doručak sa asaijem 570,00
Ovseno ječmena kaša kuvana u mleku sa svežim sezonskim voćem i pireom od tropskih bobica
-
Sendvič sa tunom 570,00
posni sendvič u domaćoj lepinji sa tunjevinom, maslinama, paradajzom i lukom
-
Rol prženice 590,00
Domaći hleb sa tri vrste žitarica sa pavlakom, šunkom, parmezanom i punomasnim domaćim sirom
-
Uštipci 610,00
Ručno pravljeni uštipci po izboru, slatki ili slani
-
Omlet sa pršutom 640,00
Omlet sa pršutom - jaja, paradajz, njeguška pršuta, zreli sir
-
Omlet sa sirom 640,00
Omlet sa sirom - jaja, paradajz, zreli sir
-
Farmerski doručak 640,00
Jaja na oko sa roštiljskom kobasicom, pohovanim sirom na farmerski način
-
Poširana jaja sa suvom pečenicom 640,00
Poširana jaja na integralnom hlebu uz suvu pečenicu, paradajz, mix zelenih salata i holandez sos
-
Potočarski kačamak 670,00
Kačamak od domaćeg brašna sa Homolja, uz homoljski sir i hrskavu slaninu od mangulice
-
Tradicionalni doručak 710,00
Tradicionalna pečena jaja na oko, sa domaćim mlečnim i mesnim proizvodima
Predjela
-
Potočarska proja 490,00
Od domaćeg kukuruznog potočarskog brašna se prave dve vrste proje, sa pljevaljskim sirom i sa čvarcima, služi se uz domaći ajvar i mladi kajmak
-
Zapečeni prebranac 520,00
Domaći pasulj tetovac spreman po starom receptu i zapečen sa mladim kajmakom
-
Domaća gibanica sa kiselim mlekom 570,00
Spremana sa domaćim korama, jajima, pljevaljskim sirom i mladim kajmakom, zapečena na naš način
-
Seoska jaja 640,00
Tradicionalno predjelo, kuvana jaja sa kremom od majoneza, vlašca i šunke
-
Autentične pohovane paprike 640,00
Domaća pečena paprika punjena sjeničkim sirom i jajima, panirana u aromatičnim prezlama uz salatu i sos
-
Rolovane tikvice sa pršutom 810,00
Tikvice sa njeguškom pršutom, mocarelom i parmezanom
-
Smokve u vinu 870,00
Sporo dinstane smokve u crvenom vinu, sa kozijim sirom
-
Kajmak kuglice 870,00
Pohovane kuglice od kajmaka sa domaćim ajvarom
-
Šumske pečurke na žaru 960,00
Sezonske pečurke grilovane sa kajmakom na mix-u salata
-
Miročki sir 1.190,00
Grilovani miročki sir na tikvici, paprici i sušenom paradajzu sa dresingom od meda i pomorandže
-
Pohovani gambori 1.190,00
Pohovani gambori na kremi od avokada sa sweet chillijem
-
Banatska selekcija suhomesnatog za dve osobe 1.490,00
Kulen u kati, fruškogorska kobasica sa biberom, dimljeni vrat, svinjska pečenica, bela kobasica banatska pršuta, apetisani, kandirano voće, masline
-
BRI na naš način 1.690,00
BRI sir sa pršutom i pečenom kruškom sa domaćim džemom od paradajza
-
Tatar biftek sa čvarcima i tartufima za dve osobe 2.450,00
Odležali biftek seckan na kockice sa sedam začina, aćeto perlama, čvarcima, hrskavom slaninom od mangulice, uljem od peršuna, vlašca i klicima
-
Tradicionalna zakuska za dve osobe 2.490,00
Tradicionalni domaći autentični suhomesnati i mesni proizvodi sa kandiranim voćem i apetisanima
-
Selekcija suhomesnatog sa juga Srbije za dve osobe 2.490,00
Njeguška pršuta, ovčija pršuta, pirotska peglana kobasica, slanina od mangulice, goveđa pršuta, kulen od mangulice, apetisani kandirano voće, masline
-
Tradicionalna zakuska za četiri osobe 4.980,00
Tradicionalni domaći autentični suhomesnati i mesni proizvodi sa kandiranim voćem i apetisanima
Lagani obroci
-
Pasta piletina spanać 890,00
Domaća pasta sa piletinom, spanaćem, sušenim paradajzom i parmezanom
-
Crvena pasta 940,00
Domaća pasta sa hrskavom slaninom, čerijem, maslinama u crvenom sosu
-
Salata grilovani sir 1.210,00
Grilovani sir sa mixom zelenih salata sa dresingom od meda i pomorandže, maslinama, čerijem, kruškom i aćetom
-
Pileća hrskava salata 1.240,00
Pohovani pileći štapići na mixu salata sa dresingom uz hrskavu slaninu od mangulice, čeri paradajz, parmezan
-
Pasta lisičarka 1.290,00
Domaća pasta sa lisičarkom, pančetom u sosu od oistera
-
Zapečena pasta sa pršutom i vrganjima 1.340,00
Domaća zapečena pasta sa pršutom, vrganjima i parmezanom
-
Salata Losos 1.390,00
Dehidrirani losos na mixu salata, sa sušenim paradajzom, kaparima, maslinama, arpadžik lukom i aćetom
-
Rižoto sa gamborima 1.650,00
Gambori u kremastom pirinču od paradajza i luka
-
Biftek salata 1.690,00
Biftek salata sa lešnikom i bademom i honey dresingom
-
Pasta šefa kuhinje 1.890,00
Domaća pasta sa crnim tartufima u kremi od parmezana
Vatra, dim i ukus Tradicije
-
Batak BBQ 1.190,00
Grilovani začinjeni pileći batak na krompiru sa BBQ sosom
-
Piletina 4 vrste sira 1.190,00
Pileći file sa krompirom u sosu od četiri vrste sira
-
Piletina Parnigiano 1.190,00
Piletina na hrskavom povrću sa penom od parmezana
-
Juneći ribić u supi 1.310,00
Meso kuvano u junećoj supi 48h, služi se uz povrće i ren
-
Piletina Roso 1.310,00
Piletina punjena mocarelom, sušenim paradajzom i bosiljkom u crvenom pesto sosu na grilovanim tikvicama
-
Ćevapi na burek testu 1.390,00
Juneći ćevapi na ručno pravljenom zapečenom burek testu uz mladi kajmak i luk
-
Svinjski file Parma 1.510,00
Svinjski file na njokama sa kremom od njeguške pršute, praziluka i parmezana
-
Ćuretina sa mlincima 1.610,00
Grilovana suvidirana ćuretina na žaru, zapečena u kremastom sosu od sremskog sira sa mlincima
-
Roštiljska kobasica od mangulice 1.610,00
Blago prodimijena kobasica od mangulice na domaćem prebrancu sa mladim kajmakom
-
Svinjski file sa suvim šljivama 1.650,00
Svinjski file na pireu od batata sa sosom od suvih šijiva
-
Karađorđeva šnicla 1.670,00
Tradicionalno nacionalno jelo od svinjskog filea punjenog kajmakom panirano, služi se uz pomfrit, citrusne gelove i sos
-
Pljeskavica Tradicija 1.740,00
Juneće meso punjeno pirotskim kačkavaljem, pančetom i belolučanom crvenom paprikom na burek testu sa mladim krompirima uz mladi kajmak i luk
-
Rebra na kajmaku 1.810,00
Konfitirana svinjska rebra 12h zapečena na roštilju uz kriške krompira sa sosom od rena uz mladi kajmak i vlašac
-
Biftek Sweet chill 1.890,00
Odležali biftek na pirinču sa paprikom i lukom u sweet chilli sosu
-
Svinjski vrat od mangulice 2.190,00
Konfitirani svinjski vrat od mangulice 12h u sopstvenom sosu, služi se uz kremasti krompir pire i sušeni paradajz
-
Jagnjeće bajadere 2.490,00
Dugo suvidirano staroplaninsko jagnje u sosu od jagnjećeg demilosa i crvenog bibera uz mladi krompir, čeri luk i baby spanać, pečat šefa kuhinje restorana Tradicija
-
Teletina ispod sača 2.890,00
Mlada teletina sa Rudnika spremana na poseban način uz pekarski krompir i šargarepu
-
Biftek Taljata 2.890,00
Grilovani odležali biftek u mokrom zrenju sečen na taljatu na hrskavom povrću i pire krompiru sa tartufima uz mix salata, parmezan i aćeto kremu
-
Punjena vešalica za dve osobe 2.900,00
Vešalica punjena paprikom i kiselim krastavcima na krompiru sa sosom od dimljenog sira
-
Rolovani biftek za dve osobe 4.870,00
Biftek punjen kravljim sirom, sušenim paradajzom i baby spanaćem na mladom krompiru sa sosom od dižon senfa
-
Tradicionalna daska mesa za 5 osoba 10.990,00
Specijalno aranžirana daska sa 5 vrsta mesa, sa prilozima i sosevima
Riba
-
Pastrmka 1.890,00
Dimljeni fileti bajinobaštanske pastrmke na garnituri od crvenog kupusa, luka sa sosom od komorače
-
Ratatui Brancin 1.890,00
Aromatizovani file grilovanog brancina na zapečenom ratatui povrću uz salsu od citrusa
-
Grilovani Losos 2.270,00
Grilovani file lososa na hrskavom povrću uz mix salata i salsu od citrusa
Dezerti
-
Domaći Kolač Malina 490,00
-
Domaći Kolač sa Jabukama 490,00
-
Mus sa Pistaćima i Malinom 510,00
-
Šnenokle 510,00
-
Koh sa Karamelom i Bademima 540,00
-
Palačinke u šatou 690,00
-
Palačinke 690,00
Po izboru (džem kajsija, džem šljiva, eurokrem, orasi)
-
Čoko Mus sa Malinama 690,00
Po izboru (džem kajsija, džem šljiva, eurokrem, orasi)
-
Lisnata Štrudla sa Makom, Orasima i sladoledom od vanile 690,00
-
Reforma 690,00