JELOVNIK
Jela dana
PONEDELJAK
UTORAK
SREDA
ČETVRTAK
PETAK
SUBOTA
NEDELJA
Doručak
-
Granola 590,00
osvežavajući doručak sa jogurtom, domaćim keksom, ovsenim pahuljicama i svežim voćem
-
Sendvič sa piletinom 510,00
domaća lepinja sa pohovanom piletinom, cezar dresingom i salatom
-
Omlet sa povrćem 630,00
Omlet sa povrćem - jaja, paprike, paradajz, šargarepa, tikvice, sir pirotski
-
Zdravi doručak sa asaijem 790,00
Ovseno ječmena kaša kuvana u mleku sa svežim sezonskim voćem i pireom od tropskih bobica
-
Punjene prženice 730,00
Tost hleb sa suvim vratom, jajima, pavlakom, paradajzom, gaudom i kiselim krastavcima
-
Slatki uštipci 630,00
Ručno pravijeni ustipci po izboru, slatki ili slani.
-
Omlet sa pršutom 790,00
Omlet sa pršutom - jaja, paradajz, njeguška pršuta, zreli sir
-
Omlet sa sirom 560,00
Omlet sa sirom - jaja, paradajz, zreli sir
-
Farmerski doručak 820,00
Jaja na oko sa roštiljskom kobasicom, pohovanim sirom na farmerski način
-
Poširana jaja sa suvom pečenicom 820,00
Poširana jaja na integralnom hlebu uz suvu pečenicu, paradajz, mix zelenih salata i holandez sos
-
Tradicionalni doručak 820,00
Tradicionalna pečena jaja na oko, sa domaćim mlečnim i mesnim proizvodima
Predjela
-
Potočarska proja 640,00
Od domaćeg kukuruznog potočarskog brašna se prave dve vrste proje, sa pljevaljskim sirom i sa čvarcima, služi se uz domaći ajvar i mladi kajmak
-
Zapečeni prebranac 420,00
Domaći pasulj tetovac spreman po starom receptu i zapečen sa mladim kajmakom
-
Domaća gibanica sa kiselim mlekom 720,00
Spremana sa domaćim korama, jajima, pljevaljskim sirom i mladim kajmakom, zapečena na naš način
-
Autentične pohovane paprike 680,00
Domaća pečena paprika punjena sjeničkim sirom i jajima, panirana u aromatičnim prezlama uz salatu i sos
-
Šumske pečurke na žaru 1.180,00
Sezonske pečurke grilovane sa kajmakom na mix-u salata
-
Miročki sir 1.190,00
Grilovani miročki sir na tikvici, paprici i sušenom paradajzu sa dresingom od meda i pomorandže
-
Tatar biftek sa čvarcima i tartufima za dve osobe 2.810,00
Odležali biftek seckan na kockice sa sedam začina, aćeto perlama, čvarcima, hrskavom slaninom od mangulice, uljem od peršuna, vlašca i klicima
-
Tradicionalna zakuska za dve osobe 2.840,00
Tradicionalni domaći autentični suhomesnati i mesni proizvodi sa kandiranim voćem i apetisanima
-
Tradicionalna zakuska za četiri osobe 4.980,00
Tradicionalni domaći autentični suhomesnati i mesni proizvodi sa kandiranim voćem i apetisanima
-
Pohovana Gauda 740,00
Servirana sa tatarom od kapara
Lagani obroci
-
Pasta piletina spanać 1.150,00
Domaća pasta sa piletinom, spanaćem, sušenim paradajzom i parmezanom
-
Crvena pasta 1.190,00
Domaća pasta sa hrskavom slaninom, čerijem, maslinama u crvenom sosu
-
Pileća hrskava salata 1.240,00
Pohovani pileći štapići na mixu salata sa dresingom uz hrskavu slaninu od mangulice, čeri paradajz, parmezan
-
Zapečena pasta sa pršutom i vrganjima 1.440,00
Domaća zapečena pasta sa pršutom, vrganjima i parmezanom
-
Salata Losos 1.210,00
Dehidrirani losos na mixu salata, sa sušenim paradajzom, kaparima, maslinama, arpadžik lukom i aćetom
-
Rižoto sa gamborima 1.650,00
Gambori u kremastom pirinču od paradajza i luka
-
Biftek salata 1.690,00
Biftek salata sa lešnikom i bademom i honey dresingom
-
Pasta šefa kuhinje 1.690,00
Domaća pasta sa crnim tartufima u kremi od parmezana
-
Rizoto sa ćuretinom 1.590,00
Pirinač spreman u puter kremi uz svinjsku pršutu, bukovaču i grilovanu ćuretinu
Vatra, dim i ukus Tradicije
-
Batak BBQ 1.240,00
Grilovani začinjeni pileći batak na krompiru sa BBQ sosom
-
Piletina 4 vrste sira 1.290,00
Pileći file sa krompirom u sosu od četiri vrste sira
-
Piletina Parnigiano 1.390,00
Piletina na hrskavom povrću sa penom od parmezana
-
Piletina Roso 1.560,00
Piletina punjena mocarelom, sušenim paradajzom i bosiljkom u crvenom pesto sosu na grilovanim tikvicama
-
Ćevapi na burek testu 1.390,00
Juneći ćevapi na ručno pravijenom zapečenom burek testu uz mladi kajmak i luk
-
Svinjski file Parma 1.840,00
Svinjski file na njokama sa kremom od njeguške pršute, praziluka i parmezana
-
Ćuretina sa mlincima 1.610,00
Grilovana suvidirana ćuretina na žaru, zapečena u kremastom sosu od sremskog sira sa mlincima
-
Roštiljska kobasica od mangulice 1.610,00
Blago prodimijena kobasica od mangulice na domaćem prebrancu sa mladim kajmakom
-
Karađorđeva šnicla 1.670,00
Tradicionalno nacionalno jelo od svinjskog filea punjenog kajmakom panirano, služi se uz pomfrit, citrusne gelove i sos
-
Pljeskavica Tradicija 1.890,00
Juneće meso punjeno pirotskim kačkavaljem, pančetom i belolučanom crvenom paprikom na burek testu sa mladim krompirima uz mladi kajmak i luk
-
Rebra na kajmaku 1.890,00
Konfitirana svinjska rebra 12h zapečena na roštilju uz kriške krompira sa sosom od rena uz mladi kajmak i vlašac
-
Svinjski vrat od mangulice 2.190,00
Konfitirani svinjski vrat od mangulice 12h u sopstvenom sosu, služi se uz kremasti krompir pire i sušeni paradajz
-
Teletina ispod sača 3.190,00
Mlada teletina sa Rudnika spremana na poseban način uz pekarski krompir i šargarepu
-
Biftek Taljata 3.190,00
Grilovani odležali biftek u mokrom zrenju sečen na taljatu na hrskavom povrću i pire krompiru sa tartufima uz mix salata, parmezan i aćeto kremu
-
Tradicionalna daska mesa za 5 osoba 8.900,00
Specijalno aranžirana daska sa 5 vrsta mesa, sa prilozima i sosevima
-
Ćevapi u sosu od kajmaka i paprike 1.420,00
Juneći ćevapi u sosu od kajmaka sa paprikom i pomfritom
-
Tradicionalna daska mesa za 5 osoba 10.990,00
Specijalno aranžirana daska sa 5 vrsta mesa, sa prilozima i sosevima
-
Biftek za dve osobe 5.400,00
Grilovani odležali biftek u mokrom zrenju serviran na pireu od spanaća sa krompiricima i pečenim orasima
-
Teleća rebra u crnom pivu 3.790,00
Grilovani odležali biftek u mokrom zrenju serviran na pireu od spanaća sa krompiricima i pečenim orasima
-
Pola pileta sa punjenim krompirom 1.870,00
Pola otkoštenog pileta sa krompirom punjenim kajmakom i prazilukom
-
Vešalica za dve osobe 1.870,00
Rolovana vešalica punjena sa suvim svinjskim vratom, gaudom i spanaćem na krompiricima sa sosom od šampinjona
-
Džigerica u sosu od nara 1.240,00
Pileća džigerica kuvana u soku od nara, servirana na tost hlebu i pire krompiru
Riba
-
Pastrmka 1.890,00
Dimljeni fileti bajinobaštanske pastrmke na garnituri od crvenog kupusa, luka sa sosom od komorače
-
Ratatui Brancin 1.970,00
Aromatizovani file grilovanog brancina na zapečenom ratatui povrću uz salsu od citrusa
-
Grilovani Losos 2.390,00
Grilovani file lososa na hrskavom povrću uz mix salata i salsu od citrusa